Два дезедоранта вкараха апаш за година в затвора

Крими

16-12-2013, 13:50

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Измислил схема как да краде без да го хващат камерите

39-годишният А. Якимов ще лежи една година в затвора заради серия от кражби на козметични продукти. Наказанието ще изтърпи при първоначален строг режим. 

Голяма част от кражбите са извършени по идентичен начин, в три последователни дни от магазин на популярна търговска верига. Подсъдимият прилагал тактиката да взема от стелажите в магазина кутия с прах за пране и с нея да прикрива от охранителните камери кражбата на по-дребни козметични продукти (дезодоранти, афтършейв, душгелове).

Той скривал под дрехите си откраднатото и връщал обратно праха за пране, като на касовата зона или не заплащал нищо или таксувал само вафла. Управителят на магазина прегледал записите от видеокамерите и установил начина на извършване на кражбите, след което предупредил служителите си да бъдат бдителни при следващо посещение на подсъдимия.

Така при третата си кражба Якимов бил заловен при опит да изнесе под дрехите си два дезодоранта.
В другия случай обект на посегателство от страна на подсъдимия станало жилището на негова родственица, което се намирало в съседство с неговото. Чрез счупване на стъкло на прозорец той проникнал в имота и отнел газов котлон с бутилка и медни вещи, които по-късно продал. Общата стойност на откраднатото при четирите отделни случая е 355 лева.
39-годишният мъж е осъждан за посегателства срещу собствеността на гражданите