Училище "Елин Пелин" с нова спортна зала

В помещението едновременно ще могат да имат час по физическо възпитание 3 паралелки

Новата спортна зала на СОУ "Елин Пелин" вече е факт. Училището, което досега никога не е разполагало с физкултурен салон, днес най-после се сдоби със спортна зала. Тази сутрин лентата на новото съоръжение преряза кметът на града Иван Портних. 

Размерите на помещението са 37 на 23 метра. Залата е мултикфункционална и освен за спорт ще се използваи за концерти и за танци. 

За помещението са специални изолационни материали, които осигуряват не само отлична термоизолация, но и добра акустика. Залата е климатизирана, похвалиха се още от училището.

За реализацията на проекта, 1 млн. лева. осигури предишното правителство от държавния бюджет, други и 200 хил. лева излязоха от общинската хазна. Гаранцията на строителните работи е 10 години, а изпълнител е обединение "АБ-Варна". 

От училището правят планове да отдават залата под наем след края на учебните занятия. Целта е със средствата от наема залата да се поддържа в добро състояние.

Школото, дало на България легендарния Ивайло Маринов, 50 г. чакаше за собствена спортна зала. Първата копка на многофунционалната зала в задния двор на "Елин Пелин" беше направена през април. Освен за спорт тя ще се използва и за концерти. В помещението едновременно ще могат да имат час по физическо възпитание 3 паралелки. Тя е разчертана за мачове по волейбол, баскетбол и тенис на корт. Във физкултурния салон ще репетират и танцовите паралелки на училището.