Спартак триумфира на коледния турнир в Спортпалас

Спорт

08-12-2013, 19:52

Снимка:

sportdnes.bg

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Младите соколи първи и в двете възрасти

Децата на Спартак 1918 спечелиха коледния турнир, който се проведе при перфектни условия в залата на Национална спортна база „Спортпалас”. Надпреварата бе организирана от младите треньори в школата на варненци Марин Петров и Живко Бояджиев.

При родените през 2003 година първото място бе завоювано от Спартак 1, а на второ завърши вторият отбор на „соколите”. И двата тима на варненци са водени от Марин Петров.

„Бронзовата” позиция остана за Черноморец (Балчик), а последното четвърто място за Юнак (Аспарухово).

Купата за победителите гордо вдигна капитанът на тима Димитър Колимечков.
Голмайстор стана Стефан Статев от Спартак, който се разписа 4 пъти във вратата на съперниците. За най-добър вратар бе избран Десислав Николаев от Спартак, а защитник №1 стана Велислав Боев, също от Спартак.

Спартаклии спечелиха турнира и при най-малките, родени 2005 година. Възпитаниците на Марин Петров доминираха и след две победи заслужено прибраха купата, която бе връчена на капитана Даниел Халачев. На второ и трето място се наредиха съответно малчуганите на Юнак (Аспарухово) и Черноморец (Балчик).

И в тази възрастова група индивидуалните призове заслужиха децата на Спартак.
Никола Петров вкара 3 попадения и стана голмайстор на надпреварата. Атанас Петров бе избран за най-добър защитник, а Николай Иванов получи плакета за най-добър вратар. Всички деца пък се окичиха с медали.

След приключването на футболните срещи, малчуганите се почерпиха с огромна торта, на която бе изобразена емблемата на Спартак. Сладкишът бе осигурен от управителя на кафе-театър „Мулен Руж” Андрей Михайлов.

„Турнирът се проведе при много добри условия. В залата бе топло и се получи истински футболен празник за децата”, отчетоха треньори и родители пред sportdnes.bg

Идеята на организаторите е коледната надпревара на Спартак да стане традиционна и догодина повече отбори да участват в нея.