Общината си търси двама директори

Мисия Варна

06-12-2013, 10:28

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Заплатата определена за длъжностите е до 1550 лева

Община Варна обяви конкурс за директори на дирекциите "Здравеопазване" и "Социални дейности". Според описанието на длъжността, новият здравен директор ще трябва да планира, организира, ръководи и контролира изпълнението на здравната политика на Община Варна. Освен това ще наблюдава и контролира дейността на детските ясли, направление "Медицинско обслужване в здравните кабинети", общинските и държавните лечебни заведения на територията на общината. В неговите правомощия ще бъде и контролът и актуализирането на общинския план за развитие на община Варна в сектор "Здравеопазване", както и изпълнението на заложените в него дейности.

Социланият директор пък ще ръководи, планира, организира и контролира изпълнението на социалната политика на Община Варна. Ще наблюдава и контролира финансирането на социални заведения, ремонтни дейности и обзавеждане, както и стопанисването на общинските терени, съобразно изпълнението на социалната програма на Община Варна.

Заплатата определена и за двете  длъжности е до 1550 лева. Минимални и специфични изисквания към кандидатите са да имат образователна степен "магистър" в областта на медицината и здравния мениджмънт, съответно в социалните дейности и ранг - III младши или 4 години професионален опит в област, свързана с изпълняваните преки задължения. Конкурсът за заемане на длъжностите ще се проведе чрез защита на концепция за стратегическо управление по темата: "Стратегия за развитие на здравеопазването в Община Варна" и интервю за конкурса за здравен директор и "Социална политика на Община Варна, перспективи и икономически ефект” и интервю, за втората длъжност. 

Допускането до участие в конкурса ще се извърши от конкурсна комисия, която в срок до 7 дни от крайната дата за подаване на документите, ще изготви списъци на допуснатите и недопуснати кандидати, ще определи датата и мястото на провеждане на конкурса и ще ги обяви на информационното табло на Община Варна, както и в електронната й страница.