Какво да сготвя утре: 3 декември

Постна крем-супа от тиква

Новолунието в Стрелец е идеалният момент да се присъедините към коледния пост, ако още не сте го направили. Работата е там, че всички инициативи, които поемаме в този момент, получават съдействие от Вселената. Така ще ви бъде по-лесно да си наложите самоограничения, без да се изкушавате от блажните вкусотии.

Луната е в Стрелец - подвижен, огнен знак, с най-висок потенциал да усвоява храната и да я превръща в енергия без остатък. Основният акцент в дневния хранителен режим на огнената Луна следва да бъде в обяда, макар че като цяло тя има нужда по-скоро от духовна храна и ако сте успели да се нахраните с впечатления, напълно възможно е да не ви хрумне за храна. Е, в случай че ви се получи - поздравления!

Така ще можете да усвоите максимално енерго-информационния поток на новолунието, без да отклонявате част от съзнателните и физическите си ресурси за храносмилане. В случай че ви пригладнее обаче, можете да се възползвате от нашето предложение.
При Луна в Стрелец, трябва да избягваме подправките - Стрелец управлява черния дроб, а те, както и тлъстата храна, затрудняват функциите му. Неслучайно коледните пости съвпадат с прехода на Слънцето през тази зона.

Затова ще се фокусираме върху нещо бързо и просто, без много подправки, но достатъчно питателно тиквата е много уместна в случая-винаги поражда асоциации с управителя на Стрелеца-Юпитер. Кръгла, месеста, надута до пръсване, пълна със скрити богатства и най-важното оптимистично оранжева. Как да не се засмееш?

Обикновено крем супите се приготвят с прясно мляко но пъстът не ни позволява това. Стрелецът обаче ни позволява да внесем малко екзотика и да заменим кравето мляко с кокосово. Ще добавим и малко джинджифл,  които съдейства за пречистването на кръвта и укрепването на стените на капилярите които сега са особено уязвими.

И така, нуждаем се от:
2 с.л. зехтин за готвене
2 см корен от джинджифил, настърган
4 скилидки чесън, обелени и счукани
4 ч. чаши предварително нарязана на парченца и сварена тиква
1/2 ч. чаша кокосово мляко
1 1/2 ч. чаша зеленчуков бульон или вода
сол и черен пипер на вкус

В тенджерка и на среден огън загрейте маслото, а в него леко задушете джинджифила и чесъна. След като ароматът им се усили, добавете тиквата, млякото и бульона. Разбъркайте. Можете да пасирате направо в тенджерата или да преместите в пасатор. След като пасирате до получаване на хомогенна смес, овкусете със сол и пипер и оставете да покъкри 15 минути. Сервирайте като декорирате с малко кокосово мляко и слънчогледови семки.

Добър апетит!