Кирил Йорданов заживя в емирски лукс

Екскметът плаща 2500 евро на месец за тристайното жилище

Emirates Apart Residence, буквално на метри от резиденция "Бояна" в столицата е новият адрес на бившия варненски кмет Кирил Йорданов, научи varna.utre.bg.


Той и семейството му обитават апартамент с 3 спални в единствения петзвезден апарт-хотел комплекс в България.

Emirates Apart Residence е най-луксозният жилищен комплекс на България. Има десет етажа с двайсет и четири апартамента и един президентски сюит, които се отдават под наем.

"Единствената по рода си архитектурна забележителност има елегантен дизайн, вдъхновен от стила на Абу Даби. За екстериорното и изграждане са използвани изцяло висококачествени материали - стъкло, мрамор и гранит. Отличителна черта е изисканият интериорен дизайн - под от черен мрамор и гранит, стени от естествен светещ оникс", обясняват от мениджмънта на комплекса.

В сградата има Спа център с площ от 2 000 кв/м с парна баня, джакузи, 26-метров басейн, хамам, римска баня, релакс стая, фитнес, скуош като ползването им е включено в цената на всеки апартамент.


Комплексът предлага още много екстри като ВИП басейн на покрива, 24-часова охрана, денонощен рум сървис, химическо чистене, собствен ресторант и суши бар.

На всеки етаж от уникалната сграда има по 3 апартамента - двустайни, тристайни и четиристайни луксозни апартаменти - от 120 до 310 м2.

Кирил Йорданов, съпругата му и синът им обитават апартамент "4 изток" (номер 404)  на четвъртия етаж.

Всеки от апартаментите е с индивидуален дизайн, просторни стаи с високи тавани (3,10 м).

Те са напълно обзаведени и разполагат с 52-инчов плазмен телевизор, амбиентно осветление, щори с дистанционно управление и кухня, оборудвана с последен модел висококачествени европейски уреди. Всички електроники, не само в кухнята, но и в целия апартамент, се командват от едно дистанционно.

Специално внимание е отделено на баните. Всяка една е с различен дизайн, изцяло съобразен с дизайна на апартамента - с италиански облицовки, дизанерски елементи от злато и оникс. На площ от 7 до 20 м2 са вградени вани, душ кабини и джакузита.

 

Настилките са от висококачествен фаянс и гранитогрес, а таваните са със специално проектирано LED осветление.

Апартаментът, обитаван от семейство Йоданови е с 3-спални и с площ 300 кв. м. Според сайта на Emirates Apart Residence цената за една нощ в такъв апартамент е 275 евро. В нея са включени използване на луксозния спа център, басейна, масажните кабинети, фитнес центъра, денонощен рум-сървиз, химическо чистене, парко място, закуска и Wi-Fi. Кметът обаче плаща 2500 евро на месец тъй като е наел жилището дългосрочно, научи varna.utre.bg. От Хелуин насам на вратата на кметската фамилия се мъдри и надпис "Stop! The Party is here".