Легенда на Черно море отказал да играе на Острова

Спорт

26-11-2013, 22:29

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Стефан Богомилов: Меси е по-добър футболист от Пеле

Сребърна значка от Община Варна - най-големият подарък за футболиста държащ два рекорда с фланелката на Морето

Легендата на Черно море Стефан Богомилов е имал покана да играе в отбор от Острова. Това разкри самият той. Богомилов държи два рекорда на Черно море - вкарал е 162 гола за моряците, а 98 пъти е пронизвал мрежата на отборите с фланелката на варненския клуб с глава.

"С Черно море участвахме на един турнир в Кипър, заедно с още 5 отбора. На финала загубихме от Омония с 0:1, а аз станах голмайстор в надпреварата. Тогава дойде и предложението да премина в отбор, състезаващ се в първенството на Англия. Отказах, защото нямаше как да си оставя семейството, а и тогава много трудно можеше да се излезе в чужбина. Черно море е отборът, който е изиграл най-много международни мачове по онова време и аз се гордея с това. Може би това е така, защото Варна е курортен град и много отбори идваха тук на подготовка", обясни Богомилов.

Той сподели още, че по неговото време Черно море е бил един от най-силните тимове в историята на 100-годишния клуб, като причината моряците да не вземат медал е бил режимът тогава. "Нямаше как да вземем медал по онова време. Номенклатури, едно, друго! Винаги трябваше да се съобразяваш с ЦСКА и Левски. Ще си призная, че ние помагахме на "армейците" по онова време, а това ни костваше много", категоричен бе нападателят вкарал 98 гола с глава с фланелката на Черно море.

"Въпреки че имам ужасно много награди свързани с футбола най-ценната ми е тази от Община Варна. Получих сребърна значка и с нея се гордея най-много. Имам толкова много призове, но този от общината ми е най-ценен", сподели още легендарният футболист на Черно море, вкарал цели 162 гола за "моряците" Стефан Богомилов.