Божилов върти обиколки, Станчев тренира с топка

Коконов сменя Стенли Окоро за Левски

Нападателят на Черно море Георги Божилов продължава да тренира на облекчен режим, видя репортер на Varnautre.bg. Футболистът с интересен ляв крак върти обиколки и все още не е напълно готов да тренира наравно с останалите. Божилов е извън терена вече месец и половина, след като претърпя операция на ходилото в средата на октомври. По този начин нападателят твърдо отпада от сметките на Георги Иванов за мача с Левски.

Не така стои положението с десния краен защитник Стефан Станчев. Както е известно, бранителят претърпя операция на менискуса преди двубоя с ЦСКА на Тича, след като получи контузия при гостуването на Славия. Въпреки това Станчев вече тренира наравно с останалите, но участието му за мача с Левски е под въпрос. Малка е вероятността Гонзо да разчита на бившия футболист на Левски за двубоя със "сините", като почти сигурно десният бек ще е на линия за гостуването на шампиона Лудогорец другата седмица.

Разбра се още, че мястото на наказания Окоро по крилото ще заеме младият Иван Коконов. Вариант пред Гонзо е и Дани Младенов, но наставникът е преценил, че бившият играч на Ботев Враца е по-удачен вариант за заместник на нигериецът, който е наказан за две срещи, заради червения картон в мача с Берое. Коконов реализира красив гол за равенството на Морето със "заралии" у дома, с което си спечели титулярното място срещу Левски в събота.

Двубоят на Черно море със "сините" е в събота от 13 ч. на стадион "Тича", а ръководството на варненския клуб призова феновете на "моряците" да подкрепят своите любимци в мача с тима на Антони Здравков.