Бургас и Варна се сливат в мегаполис

Парите

26-11-2013, 09:34

Снимка:

n/a

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Супер градът ще е факт до 40 години, твърди разузнаването на САЩ

България най-сетне ще си има свой мегаполис, който при това ще има излаз на море, по което ще се извършва търговски обмен с трети страни. Това ще се случи след около 30-40 години, когато Варна и Бургас ще се слеят и ще се превърнат в мегаград. И това не е сюжет на поредната холивудска лента, която ще се снима у нас, а е плод на достатъчно сериозен анализ, при това на институция като Централното разузнавателно управление на САЩ (ЦРУ), твърди вестник "Черноморски фар". 

Новината за бъдещия супер град е публикувана на официалния сайт на американската спецслужба, съобщи проф. Петър Христов, декан на Юридическия факултет във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър". Професорът по национална сигурност участва в кръгла маса по темата „Законност, регионална сигурност и човешки права", организирана от областния управител на Бургас Павел Маринов.

В изложението си проф. Христов изнесе потресаващи данни, отново взети от официалния сайт на ЦРУ. Противно на всички черни прогнози, които сочат, че населението у нас прогресивно намалява и застарява, според ЦРУ през 2070 г. на територията на България народът ни ще се е увеличил до 12 млн. души, като 4,5 млн. от тях ще бъдат наследници на днешните граждани на страната ни. Колко от тях ще са българи, е под въпрос, тъй като населението в изследването на ЦРУ не е разделено по етнически признак.

„В далеч по-кратки срокове се предвижда, че Варна и Бургас ще се слеят в една агломерация. В анализа на ЦРУ се говори за обособени територии. Нещо подобно на това, което и сега се случва - кметове да правораздават еднолично, като връзват нарушителите", обяви проф. Христов.

Според него САЩ сами са допуснали терористичния акт от 11 септември 2001 г., защото при подадени 40 сигнала от достоверни източници за готвен атентат, системата в страната не е сработила. В резултат на това обаче в САЩ вече има 20 катедри по национална сигурност, които работят усилено трагедията от 11 септември да не се повтори. У нас пък терминът „национална сигурност" се споменава в 155 нормативни акта, 425 разпоредби и 6 пъти в конституцията на страната ни.