ГЕРБ търси помощ за 90 милиона във Варна

Мисия Варна

25-11-2013, 14:29

Снимка:

n/a

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Бюджетът, който управляващите подготвят за догодина, е повече от нереалистичен, заяви Лиляна Павлова

Варненските депутати от ГЕРБ ще търсят подкрепа от колегите си от другите партии, избрани от Морската столица, за да могат допълнителни 90 000 000 лева да бъдат заложени в републиканския бюджет за нуждите на Варна.

Става дума за проекти за града и областта, сред които ремонт на бул. "Трети март", укрепване на свлачищата, включително и на "Трифон Зарезан", изграждане на детски градини, строеж на ново училище, на Съдебна палата и реновиране на Спортната зала.

"Всички тези проекти са предложени от ГЕРБ за финасиране от бюджета, след като са проучени нуждите в региона", коментира бившият регионален министър и настоящ депутат от Варна Лиляна Павлова. По думите й бюджетът, който управляващите подготвят за догодина е повече от нереалистичен. Според нея той е фокусиран върху приходи, които няма как да бъдат събрани, а в същото време има огромно перо от разходи.

ГЕРБ предвижда въпросните 90 000 000 лева за Варна да дойдат от 600 млн. лева, предвидени в бюджета за капиталови разходи. Според депутатите тези 600 милиона са заложени в бюджета, но по никакъв начин не е описано как ще се харчат. Твърде вероятно е това да е поредното разпределяне на порциите. И тези средства да се харчат по усмотрение на управляващите, а не според това кой има наистина нужда от пари, стана ясно от думите на Павлова. Именно поради тази причина от ГЕРБ настояват въпросните варненски проекти да бъдат специално упоменати в бюджета.

Преди да влезе на второ четене бюджетът, от ГЕРБ ще коментират предложението си с всички варненски депутати, независимо от коя партия са.