Очакват се снеговалежи, тръгвайте на път само с подходящи гуми

Животът

25-11-2013, 11:37

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Можете да получавате информация за актуалната пътна обстановка по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20

Тръгвайте на път само с подходящи гуми, карайте със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи. Това препоръчват от Агенция «Пътна инфраструктура» на водачите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили, поради очакваните през нощта и утре снеговалежи в Северна България и високите котловинни полета.
Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява достъпа на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори. 27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим за поддържане на републиканската пътна мрежа, допълват от агенцията.
Информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа може да получите и от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.