Създават партия "Помак"

Новините

24-11-2013, 10:11

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Учредителите от Триград са от ядрото на „Обединение за ислямска култура и развитие”, което било финансирано от ислямски терористи

Нова партия на име „Помак" ще търси национално обединение и извинение за възродителния процес от управляващите, заяви преди минути Ефрем Моллов, председател на европейски институт "Помак", пред бТВ.

Той добави, че българите-мюсюлмани са дали прошка, но извинението все пак е нужно. Моллов допълни, че учредяването на партията ще е факт до 2 седмици и тя не е етническа. „Досега политическите модели се изчерпиха, експериментирахме с всякакви неща и в този нов политически модел всички ще се обединим", заяви Моллов. По думите му в момента никой не дава алтернатива на управлението на държавата.

„Тази партия няма перспектива и не е проблема, че ще е поредната етническа партия. Въпросът е дали може да се преодолее миналото", беше коментарът на историкът доц. Михаил Груев.

Повод за съобщението на Моллов стана разговорът за това извини ли се наистина БСП за Възродителния процес на митинга, организиран от социалистите и ДПС в София миналата събота.

Сайтът skandalno.net съобщава,че в Триград се е сформирала нова политическа партия: ПОМАК или „Партия Обединение за мир, автентичност и култура”. Под тези благи думи, инициаторите на учредителното събрание, всъщност са прикрили ново заиграване с етническата карта в страната.

Партията е основана от добре ни познати лица, около чиито имена не за първи път се шуми. Става дума за – Мехмет Дорсунски, Кадри Уланов и Ариф Алов. Те са от ядрото на „Обединение за ислямска култура и развитие”, за което се разбра, че е било финансирано от ислямски терористи.

Дорсунски пък е написал скандалната книга „История на Ахрените”, в която се говори, че Родопите не са част от българската територия и че страната трябва да следва исляма по иранския образец, за да оцелее.Въпросът е защо, още когато се е появило това четиво, авторът не е бил съден.