Синдикът на "Полимери": Заводът е цъкаща бомба

Крими

22-11-2013, 14:10

Снимка:

n/a

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Източен е държавен резерв от солна киселина. Замърсено е Варненското езеро. Институциите бездействат

Фалиралото предприятия „Полимери” АД, което е в производство по несъстоятелност, вече известно и като химическата бомба в  Девня, може да се възпламени във всеки един момент, алармира в съобщение до медиите синдикът на предприятието в несъстоятелност. „Мащабите на кражбите от територията на завода вече са огромни и те безмилостно водят след себе си огромна опасност за живеещите в града и във Варненския регион”, твърди той като и обвинява институциите, които мълчат,  в невежество и безотговорност към сериозността на ситуацията и опасността, която дебне, заровена в „Полимери”  АД.
За проблема, който е с национално значение, неколкократно са сезирани РУП-Девня, РДНСК –Варна и РИОСВ-Варна. Синдикът е категоричен, че в завода се посяга на трихлоретан и дихлоретан – изключително взривоопасни продукти и отпадъчни материали, че се разграбва цялото останало имущество, като се режат тръби, медни кабели и други.
Писмото е предизвикано от факта, че институциите не  предприемат никакви действия и затова се търси помощта на медиите. „която може да окаже съдействие да бъде спряна цъкащата химическа бомба в Девня.  
До момента, от територията на „Полимери” АД е източен държавен резерв от 6 тона солна киселина, заради непрестанните набези е замърсено Варненското езеро, служители на Николай Банев са компрометирали цистерни, от продажбата на които трябва да се удовлетворяват кредиторите. Тотално се рушат сгради и нарязват за скрап съоръжения, които са собственост на „Полимери инвест” АД, в което дружество „Полимери” АД е акционер с почти 50 % от акциите.