Областният пусна колите в Морската от днес

Иван Великов отмени заповедта на кмета, ограничаваща движението в местността "Салтанат"

Коли ще се движат в Морската градина от днес отсече Областният управител Иван Великов, след като изчете 6 -7 страници мотиви, с което отмени заповедта на кмета, забраняваща автомобили в парка.
Областният, който 6 години бе част от администрацията на Кирил Йорданов в община Варна се позова на конституция, конвенции, харти и прочее като мотиви за своето решение.

Освен че отмени заповедта на кмета, той разпореди и предварително изпълнение, с което реално пусна колите в Морската градина още от този момент. 

Според зам.-кмета по юридическите въпроси Пламена Маринова, община Варна ще се възползва от тридневния срок да обжалва предварителното изпълнение на заповедта на Областния. В двуседмичен срок, както е по закон пък ще бъде обжалвана и самата заповед на губернатора. Повече коментари от администрацията на кмета Портних обещаха, след като се запознаят с шестте страници мотиви на Иван Великов, които по рано той изчете пред "галеристите" от "Салтанат". Мотивите трябва да бъдат публикувани на сайта на Областна администрация. 

Очаквайте подробности!