Деца събират жълти стотинки за кувьоз и скалпел

Животът

20-11-2013, 18:49

Снимка:

stotinkite.com

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Aкцията ще събира средства за Варна до края на годината

Над 90 % от училищата и детските градини във Варна се включиха в акция Жълти стотинки за тази година. До настоящият момент са събрани жълти стотинки в цялата страна на обща стойност около 21 943 лева. Прекрасно е, когато сме свидетели на обединяването на всички варненски деца под мотото "Деца помагат на деца", коментираха организаторите.

"Поклон пред всички учители и педагози, които се грижат с такава любов и всеотдайност за нашите деца. Специални благодарности и на прекрасните деца и техните родители за доброто в сърцата им", допълват те. Aкцията ще събира средства за Варна до края на годината, като следващото предаване на даренията ще бъде на 6 декември 2013 година.

За Варна средствата се предават в банка ДСК в клона на бул."Владислав Варненчик" №53-55, като предварително е необходимо монетите да са разделени по номинал и преброени. Банковата сметка за внасяне на даренията е следната: Банка ДСК разплащателна сметка №146 525 92, BIC STSABGSF, IBAN BG50STSA93000014652592.

Желанието на всички участници в акцията е да дарят медицинска апаратура – кувьоз и хармоничен скалпел за Клиниката по детска хирургия към МБАЛ "Света Анна -Варна" АД. С това се надяваме да помогнем на всички варненски деца, както и на много деца от околните общини и области, които се нуждаят от спешна и животоспасяваща лекарска намеса.