За първи път: Родителите с достъп до образователния инспекторат

Мисия Варна

18-11-2013, 17:14

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Всеки вторник и четвъртък експертите на РИО приемат родители

Обществен консултативен съвет ще заработи до края на годината  към Регионалния инспекторат по образование, съобщи за Varnautre.bg шефката на РИО Венцеслава Генова.  На него ще се решават педагогически въпроси, уточни тя.

Два пъти седмично - вторник сутрин и четвъртък следобед, граждани ще имат достъп до експертите от Регионалния инспекторат по образование, въведен е и нов пропускателен режим с електронна система с карти за служители и служебни лица, каза още Генова.

Днес се проведе среща на инспектората с директорите на варненските училища, на коята за първи път РИО отчита дейността си. Представен бе новият 32-членен екип на ведомството, част от който е попълнен с млади висококвалифицирани хора, уточни Генова. Пред директорите тя отчете как е протекъл процесът по утвърждаване на училищните и учебни планове и съгласуването на най-важните документи за всяко училище-образци 1,1А и 2. Представени бяха и резултатите от конкурсите за директори на три държавни училища във Варненско- школото за деца с нарушено зрение, помощното училище в село Кривня и Професионалната гимназия по селско стопанство в село Ст. Караджа.  В момента текат конкурсите за няколко варненски общински училища- Средношколско общежитие, ОУ "Патриарх Евтимий", ОУ "В.Левски".  Генова информира директорите и за новата система за атестацията на труда им, както и за резултатите от срещата по проекта "Коменски".