Спартак и Локомотив бият далеч от дома

Спорт

16-11-2013, 17:18

Снимка:

hcspartak.com

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Спартаклии удариха НСА, а Локо Варна се наложи над Интер-Академик

Варненските клубове по хандбал Спартак и Локомотив постигнаха победи в шампионата в този спорт. Спартаклии взеха стратегическа победа над прекия си конкурент за плейофите в А група НСА с 28:27 (12:14) в София. Най-резултатни от победителите бяха Живко Димов с 9 гола и Бранимир Балчев – 5.

"Победата е много важна и с голяма стойност, защото бяхме без двама наказани и четирима контузени титуляри. Младите обаче изнесоха голям мач и са с основна заслуга за успеха, а дебютиралият Ивелин Иванов реализира и два гола.. При тях има качество и занапред ще ми е трудно при избора на състава. Иначе след почивката стигнахме до обрат със стабилна защита и имахме аванс от два гола почти до края", заяви наставникът Пенко Златев пред клубния сайт.

Хандбалистите на Локомотив пък спечелиха с 28:21 като гост на Интер-Академик в Благоевград Най-резултатен за варненци бе Константин Георгиев с 10 гола. Локомотив е на втора позиция в класирането с мач по малко от лидера Фрегата (Бургас). Разликата между първия и втория е две точки.