Военните моряци "рапортуваха" за 116 г морска база

Мисия Варна

15-11-2013, 16:31

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Кметът награди Пламен Янкулов, офицерски кандидат Велизар Митков и старши матросите Мартин Димчев и Тихомир Тодоров, които през декември 2012г., помагаха на граждани да се спасят от стихията на зимата.

   116-ата годишнина от създаването на формированието Пункт за базиране – Варна, отбелязаха днес военните моряци. Сред многото гости на тържеството бяха кметът на Варна Иван Портних, адмирали и офицери – бивши командири в това основно флотско поделение известно още като „базата“.
   „Независимо от различните имена, които е имало през годините нашето поделение, каза капитан I ранг Тодор Йотов, то ще си остане популярно сред варненци и хората, служили в него, именно като „базата“, защото винаги е било мястото от която е тръгвал и се е развивал Българския военноморски флот.
    Кметът на Варна Иван Портних приветства военните моряци от Пункта за базиране – Варна по повод техния празник, благодари им за ползотворното сътрудничество и взаимопомощ, които традиционно съществуват между общината и „базата“ и изрази своята увереност, че те ще продължават и за напред. Той награди с грамота и парична награда капитан Пламен Янкулов, офицерски кандидат Велизар Митков и старши матросите Мартин Димчев и Тихомир Тодоров. През декември 2012г., в условията на сложна метеорологична обстановка те оказваха помощ на граждани да се спасят от стихията на зимата.