Мъж отнесе година условно за контрабандни цигари

Крими

15-11-2013, 13:38

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Подсъдимият се призна за виновен и се споразумя с прокуратурата

Една година условно отнесе 32 годишния С. Пасев за държане на голямо количество цигари без бандерол, съобщиха от Районен съд-Варна. Престъплението е по чл.234 ал.2 от НК, решиха магистратите, а наказанието бе наложено след споразумение с прокуратурата..

Според внесения обвинителен акт Пасев, след предварителен сговор с друг 34-годишен мъж (вторият обвиняем по делото), държал в гараж под наем в централната градска част на Варна значително количество тютюневи изделия от две различни марки, необлепени с изискуемия по закон акцизен бандерол. Контрабандните цигари, на обща стойност 54 750 лева, са открити при полицейска операция на 8 февруари тази година. Тогава Пасев е бил засечен да изнася в сак част от тях. Самото гаражно помещение е бил ползвано от двамата подсъдими като склад, съгласно сключен 3 месеца по-рано договор за наем и след подмяна на заключващото устройство.

По отношение на втория подсъдим - делото ще се разглежда по общия ред от друг съдебен състав.                          Снимка на Деня

Прогноза за времето в Плевен и областта - 5 май