Завърнал се от наркокомуна безпътник отива в затвора

Крими

14-11-2013, 16:02

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

1 година и 6 месеца без свобода за 25-годишен наркоман след кражба на 3 джиесема и колело

След постигнато в съдебна зала споразумение, Районният съд наложи ефективно наказание на наркозависим младеж за присвояване. За извършени в условията на опасен рецидив и продължавано престъпление присвоявания в периода от 27 до 29 юли т. год., 25-годишния П. Георгиев бе осъден на 1 година и 6 месеца затвор, който да изтърпи при първоначален строг режим, съобщиха от съда.

Присвояванията на общо 3 мобилни телефона и велосипед са извършени по идентичен начин, през непродължителен период от време. След завръщането си от наркокомуна през лятото на тази година, подсъдимият пребивавал във Варна като отсядал при различни познати. За да се снабди със средства за закупуване на наркотици, той прилагал тактика да заговаря случайни младежи или клиенти на компютърни зали, с молба да му услужат с мобилния си телефон за провеждане на неотложен телефонен разговор или пък да му предоставят колелото си за пробно кръгче. Подсъдимият обикновено имитирал провеждане на разговор или някаква ангажираност, леко се отдалечавал и внезапно изчезвал с чуждата вещ. Общата стойност на присвоеното при четирите отделни случая е 873 лева. Впоследствие подсъдимият продавал в заложни къщи и на неустановени лица чуждото имущество.

25-годишният младеж е осъждан многократно за посегателства срещу собствеността на гражданите – кражби и обсебвания. Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.