В общината трупат папки за прокуратурата

Мисия Варна

14-11-2013, 15:59

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кметът "отряза" палмите

След палмите ще има и още развалени неизгодни договори

Сигнал до прокуратурата за длъжностни престъпления подготвят юристите на общината. Това стана ясно от думите на зам.-кмета Пламена Маринова в ефира на Дарик радио. 

Екипът на новия кмет в момента много подробно разглежда изводите от доклада на Агенцията за държавна финансова инспекция /АДФИ/, направила одит на общината в периода от 2009 до 2012 г. „На базата на резултатите от документа ще направим преценка за това, за което бихме могли да подадем сигнал до прокуратурата”, обясни Маринова.

Освен договора за палмите, предстои да бъдат прекратени и други неизгодни за общината сделки, каза още тя. Става дума най-вече за договори за консултантски услуги, от които администрацията вече няма нужда. Консултациите са били основно в сферата на обществените поръчки и европроектите.

„За това, което откриваме като неизгодно в дългосрочен план и за което има съответните клаузи, позволяващи прекратяване без неустойки, сме провели процедури по прекратяване. Екипът, който Иван Портних привлече да работи, е чисто експертен и имаме ресурс да се справяме сами”, коментира Маринова.