Госпожа Стихийно бедствие е здрава, пристига във Варна

Варна Лайф

13-11-2013, 16:24

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Тайфунът "Мутафова" връхлита Варна!

На 17 и 18 март Стоянка Мутафова излиза в юбилеен спектакъл на сцената на "Българан"

Стоянка Мутафова е добре със здравето, след лека настинка, написа до медиите председателят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев. В специално обръщение той опровергава жълтите писания за критичното състояние на 91-годишната актриса, която уж отказвала да влезе в болница заради тежка пневмония.

"Във връзка с гнусни публикации в медиите (Всеки ден, novini.bg, za jenata, razkritia.com, и др.) по повод „тревожното“ здравословно състояние на актрисата Стоянка Мутафова, бихме искали категорично да опровергаем подобни и пораждащи всякакви заключения нелепи преувелични слухове.

Информирам Ви, че Стоянка Мутафова е добре със здравето, след лека настинка. Заради некоректни писания във въпросните сайтове и медии в момента недоволни зрители си връщат билетите за представления с участието на известната актриса, и пропадат турнета и гастроли.

Уважаеми господа и дами, наричащи себе си Журналисти,

Не девалвирайте журналистиката в жалко драскачество и набор от цинични, дори гнусни манипулации. Апелирам: проверявайте информацията си, преди да я публикувате. Не преекспонирайте по брутален начин най-дребните здравословни или други проблеми на известните лица, само за да създавате сензации и скандали, и така да унищожавате културата и нейните творци.

Престанете да злоупотребявате с личния живот на хората, да се месите по нагъл и безочлив начин в най-интимните им моменти. Журналистът би трябвало да е преди всичко човек с морал и позиция, а не циничен платен манипулатор.

И понеже нееднократно се обръщам с призиви за нещо, което явно или го имаш или го нямаш, предлагам преди да се нарече някой Журналист да се съгласи и подпише под етичния кодекс на българския журналист. Той може да се открие в интернет от всеки.

Ако всичко онова, което си позволявате е с цел да бъдат унищожени духовните и културните ценности на нашата малка България, бъдете сигурни, че ние ще дадем сериозен отпор с драстични и крайни постъпки.

Приканвам всички професионалисти, изповядващи етическите ценности на журналистическата професия да се противопоставят на драскачите, които уронват престижа на тази професията. Как? - Нека те сами решат според собствената си съвест и достойнство.

Живеем в лъжовно и нагло време. Това, нас, обикновените хора, населението на България, не бива да ни прави лъжци и наглеци. Напротив, ние трябва да сме още по духовни, етични и отговорни за бъдещето на децата ни.

П. С. Българи, спрете да купувате „жълти“ вестници и да четете гнусните им писания. Нека онзи човек обеднее", пише Мутафчиев.

Следващият гастрол на Стоянко Мутафова е във Варна. Тук за 50-ти път тя ще излезе на сцена в култовата си постановка "Госпожа Стихийно бедствие". Спектаклите са на 17 и 18 ноември в театър Българан.