Удължават срока за проектите „Блумбърг“

Мисия Варна

13-11-2013, 12:25

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Варна атакува наградата от 5 милиона с 26 идеи

Кметът търси идея за 5 млн. евро

Новата дата е 20-ти ноември

Срокът, в който варненци могат да предлагат идеи за конкурса „Предизвикателства за кметове“, организиран от фондация „Блумбърг“, е удължен до 20-ти ноември. Предложения продължават да бъдат предавани - както в деловодството на общината, така и по електронен път – до дирекция „Канцелария на кмета“, отдел „Международно сътрудничество“.

Фондацията на кмета на Ню Йорк – Майкъл Блумбърг, обяви конкурс, в който могат да участват градове с население над 100 000 жители. Темите трябва да са свързани със смели и обещаващи идеи за решаване на проблемите на градското развитие и подпомагане на местната власт да се справи с различни предизвикателства. Голямата награда е 5 млн. евро, още четири града могат да спечелят поощрителни премии по 1 млн. евро.
Международното жури вече е избрано – 12 души ще оценяват проектите. Имената на участниците са публикувани в сайта на фондацията.
Община Варна трябва да внесе своето предложение до края на януари догодина, като преди това всички идеи ще бъдат разгледани от комисия, която предстои да бъда сформирана.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"