Съдят варненска ясновидка в Мадан

Крими

13-11-2013, 10:25

Снимка:

Varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Измамите й се изчисляват на общо 1671 лева

Кръв от три черни кокошки е текла три нощи върху пресен гроб откъм главата на мъртвец в Рудозем, за да се развали магия. Идеята е на 22-годишната ясновидка Румяна Г. от Варна, която, за да прибере пари е карала 26-годишен мъж от миньорския град да прави серия щуротии. Двамата се свързали чрез обява във вестник. Мъжът се оплакал, че се чувства тя тягостно, а Румяна го убедила, че е жертва на магия, пише "24 часа".

В продължение на два месеца, до 26 септември, тя карала него и майка му да правят различни обреди за разваляне на лошото въздействие. Сред напътствията й били палене на 40 свещи на гроб посред нощ, увиване на сапуни в кърпи и др. Всички те били изпълнявани.

Ясновидката обаче накарала семейството да й плати 900 лева и 2 златни монети, за да направи и тя някакви действия за изкореняване на магии. Мъжът обаче не почувствал подобрение, усетил, че е измамен и подал сигнал в полицията.

Ченгетата издирили "ясновидката" в село Старо Оряхово, община Долни чифлик. Измамите й се изчисляват на общо 1671 лева. Предстои да я съдят в Мадан.