Черно море отново се провали на "Лаута"

Спорт

11-11-2013, 19:56

Снимка:

Varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Моряците отстъпиха с минималното 0:1 от Локо (Пд)

Отборът на Черно море загуби гостуването си на Локо (Пд) в мач от 17-ия кръг на "А" група игран на стадион "Лаута". Моряците отстъпиха с минималното 0:1 на своя съперник при 41-ия опит да променят статуквото. "Лаута" остава непревземаема крепост за тима на Морето, който няма победа на този стадион от самото създаване на "А" група през 1948 г. След тази загуба Черно море остава на 7-а позиция с 25 т., с една по-малко тима на Берое, който се е на 8-а позиция. В следващия кръг моряците ще гонят задължителна победа срещу заралии, които са и основен конкурент на варненци за място в първата седмица.

Гостите от Варна първи създадоха опасно положение, но изстрел на Симеон Райков в 6-ата минута бе отразен от Йордан Господинов. Малко след това Мартин Камбуров овладя на гърди в наказателното поле на съперника, но не можа да нанесе удар. В 15-ата минута обаче "смърфовете" успяха да поведат в резултата. Дебютиралият днес в шампионатен мач Тижани Белаид центрира от корнер, а брат му Аймен бе най-съобразителен в наказателното поле и с глава направи 1:0. Интересното е, че двамата направиха абсолютно същата комбинация в мача с Витоша (Бистрица) за Купата на България (5:0), когато отново бранителят се разписа. В 31-ата минута "моряците" бяха близо до изравняване, но Бакари не се възползва от открилата му се възможност. "Смърфовете" пък можеха да увеличат преднината си в самия край на първата част, но Йордан Тодоров не отправи точен удар след 40-метрово извеждащо подаване от страна на Аласан Н'Дайе.

След подновяването на играта варненци поеха контрола над мача и започнаха по-често да поглеждат към противниковата врата. Възможностите им за гол обаче се изчерпаха с два неточни изстрела на Стенли Окоро. В 65-ата минута Еденилсон Бергонси не успя да засече центриране в наказателното поле. В 78-ата минута Бакари все пак преодоля Данчо Господинов, но попадението бе отменено заради засада. Повторенията обаче не успяха да убедят категорично дали попадението бе незачетено правилно. Отсъждането му предизвика негодуванието на щаба на Черно море. До края варненци така и не стигнаха до ново положение за гол и си тръгнаха за Варна без спечелена точка..

Локомотив Пд – Черно море 1:0

Голмайстори: А. Белаид (15)

Локомотив Пд: Господинов, Тодоров, А. Белаид, Ас. Георгиев, Диего, Н’Диайе, Илиадис, Кики (60 – Маламов), Гади (88 – В. Георгиев), Т. Белаид (80 – Лазаров), Камбуров

Черно море: Китанов, С. Александров, Котев, А. Александров, Венков, Д. Георгиев (85 – Паланков), Еденилсон (66 – Расим), Окоро, Бакари, Г. Илиев, Райков (90 – Атанасов)

Съдия: Таско Тасков

Жълти картони: Окоро, Д. Георгиев, Бакари (ЧМ)

Стадион „Локомотив“ – 2200 зрители