4 дни арест отнесе мъж, ругал полицаи

Крими

08-11-2013, 16:47

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Районният съд наложи наказанието по Указа за борба с дребното хулиганство

4 денонощия арест наложи Районен съд - Варна на 37-годишен мъж от Каварна за проява на дребно хулиганство, съобщиха от пресслужбата на съда.
Инцидентът е станал около 20 часа на 7 ноември т.год. в близост до кръстовището на базар „Левски“ във Варна. След възникнала катастрофа между няколко автомобила, местопроизшествието било посетено от полицейски служители, които тествали с дрегер участниците и се наложило да придружат един от тях – 37-год. И.Ибрам (чиято проба била положителна) до спешния център за вземане на кръвна проба. Афектиран от отказа на полицаите заедно с него в патрулния автомобил да се качи и съпругата му, за да не остава сама по тъмно в непознат град, той започнал да се държи агресивно и оскърбително към служителите, при което му били поставени белезници.  В патрулния автомобил и пред кръвния център той продължил да отправя обидни реплики и поради това бил отведен във ІІ РУ на МВР за съставяне на акт за нарушението. Непристойната проява е извършена на публично място, в присъствието на други граждани.
37-годишният И.Ибрам  е осъждан вече за шофиране в нетрезво състояние. Съдебният състав е счел, че е  налице основание за налагане на административното наказание. Проявата е с по-ниска степен на обществена опасност и не представлява престъпление по смисъла на Наказателния кодекс. Деянието е нарушение на Указа за борба с дребното хулиганство и се наказва с глоба в размер от 100 до 500 лева или със задържане в структурно звено на МВР за срок до 15 денонощия.              
Решението на съда подлежи на обжалване в 24-часов срок, като в случай на жалба производството пред  окръжния съд бе насрочено за 13 ноември от 13 часа.