Правосъдното министерство с 1000 имота, умуват какво да ги правят

Мисия Варна

04-11-2013, 16:18

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Росица Колева

Всичко от Автора

Във Варна 185 съдии правораздават в 15 зали

Правосъдното министерство има 1000 имота, но никой досега не е направил анализ дали всички те са необходими на ведомството. Това съобщи министърът на правосъдието Зинаида Златанова във Варна. По думите й трябва да се направи подробен одит, от който да стане ясно, къде има отпаднала необходимост от имотите. След това те ще могат да се заменят или продадат, с което да се осигурят средства за строителството на сграда за Съдебна палата във Варна. 

"Варна никога не е имала собствена съдебна палата. Това обаче ще се промени, ако трябва ще се правят икономии от други пера, но търсим начини да се намерим пари", каза тя. Във Варна има 480 магистрати, от тях 175 са съдии, които правораздават в 15 зали. Много от помещенията са по 3-4 квадратни метра, а за условията в тях изобщо няма да говорим, коментира пък Даниела Костова от Висшия съдебен съвет. По думите й въпреки лошите условия варненските съдии си вършат работата 

С 12% е орязан бюджета на правосъдното министерство за следващата година, стана ясно още от думите на министър Златанова, по време на посещението й във Варна.