Пътуващ салон на образованието гостува във Варна

Животът

04-11-2013, 13:29

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

12 ноември: Ще се провеждат и презентации, на които ще се представят подробно различните възможности за обучение

Кандидат-студентската кампания 2014/2015 старира с идването на „Пътуващ салон на образованието” във Варна. Той ще гостува на 12 ноември от 10 до 18 часа във Франкофонски център-Варна. Посетителите ще могат да получат полезна информирация за възможностите за образование във Франция, за франкофонските програми в България, Сърбия, Македония и Черна гора, за процедурите за кандидатстване, прием и възможности за финансиране на обучението, за възможностите за обмен на преподаватели и студенти, както и за дипломите и сертификати за владеене на френски език.

Участниците са Институт за политически науки Париж – Университетски колеж Европейски кампус - Централна и Източна Европа в Дижон, Университет Лион 1, Технологичен университетски институт, Университет Литорал Кот д’Опал, група висши училища по търговия Ла Рошел, български учебни заведения с франкофонски програми: Технически университет София, Химикотехнологичен и металургичин университет София, Университет по хранителни технологии Пловдив, Софийски университет, Нов Български университет, филиал в Албена и Висше военноморско училище "Н. Й. Вапцаров".
В рамките на салона ще се провеждат също и презентации, на които ще се представят подробно различните възможности за обучение.