Наградиха спартаклии участвали в паметните мачове с Манчестър Юнайтед

Спорт

02-11-2013, 17:54

Снимка:

Varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Част от героите на ЖСК Спартак (Варна), които се изправиха срещу колоса Манчестър Юнайтед в 1/8-финал за КНК преди 30 години бяха наградени днес в ресторанта на общината. Председателят на Зоналния съвет към БФС във Варна Благой Калфов връчи почетни плакети на ръководителите Иван Славов и Димчо Карачобанов, старши треньорът Людмил Горанов и бившите футболисти – Румен Димов, Краси Зафиров, Стефан Симеонов и Ради Радомиров, които на 2 ноември през далечната 1983 година отъпкаха тревата на митичния "Олд Трафорд". Другата част от ексиграчите не присъстваха на церемонията поради ангажименти, а някои от тях живеят в чужбина.
Калфов изчете имената на всички от състава, играли срещу Манчестър, след което с едноминутно мълчание беше почетена и паметта на починалите.
Димчо Карачобанов пък напомни, че Спартак (Варна) е единственият български отбор, играл срещу Манчестър Юнайтед и отбелязал гол на „червените дяволи“. Той посочи още, че Спартак е и първият български тим, участвал в турнира за КНК.
Другият ръководител Иван Славов отбеляза, че в паметния мач на „Олд Трафорд“ е пушил цигара след цигара от нерви. „Всичко на този стадион беше великолепно. Феновете на Манчестър аплодираха нашия вратар Краси Зафиров, който се хвърляше ту в ляво, ту в дясно и изваждаше удари на техните нападатели“, върна назад лентата Славов.
Шефът на Зоналния съвет на БФС Благой Калфов пожела здраве и дълголетие на героите и ги поздрави от името на футболния съюз.