Вицепремиерът Зинаида Златанова ще се срещне с апелативните магистрати

Новините

01-11-2013, 12:19

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Обсъждат тежките материални условия и въпроси на електронното управление

Тежките материални условия, при които работят магистратите от апелативен регион Варна, както и въпроси, свързани с електорнното управление ще са тема на предстоящата в понеделник среща на вицепремиера и министър на правосъдието Зинаида Златанова с магистрати от апелативния регион, съобщиха от Апелативен съд-Варна. Оттам уточняват,че от 2009 година насам това ще е първият път, при който министър на правосъдието ще влезе във варненските съдилища, за да се запознае лично с тежките материални условия, при които работят магистратите от всички 9 съдилища и прокуратури във Варна.

Вицепремиерът ще посети 6-те сгради, обитавани от съдебните институции в морската столица, за да придобие преки впечатления от състоянието на сградите и условията за работа. След като в средата на м.октомври тази година магистрати и медии във Варна учредиха Обществен съвет в подкрепа строителството на Съдебна палата, те се обърнаха с нарочна декларация към широката общественост, към институциите, към професионални и съсловни организации. Категорична подкрепа на каузата Варна да има своя знакова обществена сграда изразиха председателите на ВАС, на ВКС, Главният прокурор на републиката, членове на ВСС, граждански и съсловни организации.

 Министър Златанова ще се запознае лично с актуалните проблеми на материалната база на съдебните институции, които засягат интересите и работата на юридическа общност от целия апелативен район, на бизнеса, на потребителите на съдебно-административни услуги, на гражданите и гостите на Варна.

След обяд в Съдебната палата на пл-д „Независимост“, в единствената съдебна зала на Апелативен съд Варна ще започне срещата на министър Златанова със съдиите от апелативния район. Освен проблемите на материалната база и строителството на нова Съдебна палата, тема да дискусия ще бъдат и актуални въпроси, свързани с електронното правосъдие. По-къдно след обяд е предвидена и среща с представителите на държавното обвинение от апелативния район. 

 

 Снимка на Деня

Щрихи от Плевен