2,5 г затвор получи убиецът на Лора

Новините

28-10-2013, 17:18

Снимка:

Impact Press Group/Архив

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Деян Станчев е нарушил правилата за движение и е причинил смъртта на момичето по непредпазливост

2.5 години ефективна присъда при първоначален общ режим наложи състав на Окръжен съд-Варна на мотоциклетиста Деян Станчев, съобщиха от пресслужбата на съда. През юли 2011 г. Станчев прегази на пешеходна пътека във Варна 20-годишната Лора.  Присъдата ще бъде изтърпяна в общежитие от открит тип. Станчев ще бъде лишен от правото да управлява автомобил за срок от 4 години и трябва да заплати и разноските по делото в размерна 2 638 лева. 


Присъдата подлежи на обжалване на следващата- апелативна инстанция в 15-дневен срок, а подсъдимият ще се възползва от правото на обжалване. Мярката за неоклонение остава подписка.


Магистратите признаха подсъдимия за виновен в това, че на 17 юли 2011 г., при управление на мотор, е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта 20-годишната Лора.

Майката на прегазената Лора - Нели Петрова изрази удовлетворена от съдебното решение и посъветва всички пострадали да продължават да се борят и да отстояват гражданските си права.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен