Училище и детска градина във Ветрино вече отговарят на евроизискванията за енергийна ефективност

Новините

28-10-2013, 16:28

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Стойността на проекта е 447 112 лв

Приключиха ремонтните работи, свързани с енергийната ефективност на  СОУ “Хр. Ботев” и ОДЗ “В. Левски” в с. Ветрино. Проектът по тази дейност бе осъществен с финансовата помощ на Оперативна програма “Регионално развитие” 2007-2013 г. и съфинансиран от ЕС, чрез Европейския фонд за регионално развитие, съобщиха на пресконференция днес кметът на общината д-р Димитър Димитров и ръководителят на проекта Галина Тодорова. Стойността на проекта бе 447 112, 71 лв.,  а дейностите по него приключиха в рамките на 24 месеца. 

Ремонтът в СОУ “Хр. Ботев” включи външната изолация на фасадите, топлинното изолиране на пода, а така също и на покривната конструкция, монтиране на нова каменна вата, която изолира таванната плоча и монтаж на окачен таван. В ОДЗ “В. Левски” пък могат да се похвалят с нова отоплителна инсталация, както и нови отоплителни тела. И тук външните стени и подът бяха изолирани, поставена бе нова дограма.

По този начин двете обновени заведения чрез повишената енергийна ефективност ще могат да осъществят така необходимата икономия от електрическа енергия. С обновяването на сградите се подобрява и учебната среда, в която се намират децата и техните преподаватели.