3 медала за варненските боксьори на държавното в Пловдив

Спорт

26-10-2013, 17:04

Снимка:

Личен АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Завърши 1-вия кръг на ДЛОП по бокс за деца, който се проведе в Пловдив. Младите таланти от морската столица се завърнаха с 3 медала - по един златен, сребърен и бронзов. В категория до 56 килограма, младата надежда на Боксов клуб Черно море Христо Барбов проведе истинска наказателна акция и не остави шансове на съперниците си по пътя към върха. На полуфинала, Барбов, който игра на първенството с травма на ръката, отказа Милчо Милчов от Лом, като още след първите две по-мощни атаки съперника му се огъна, а мача продължи по-малко от 20 секунди. На финала обаче препятствието бе далеч по-високо – Мартин Леков от Национал София, в чийто ъгъл бяха легенди като Мартин Кръстев и Емил Чупренски. В крайна сметка младия "моряк" не остави шансове на противника си и реферите бяха единодушни в решението си титлата да поеме към Варна. Барбов се наложи по точки с 3:0 съдийски гласа. Неговия съотборник Георги Димитров в категория до 36кг. се окичи с бронза, след като на полуфинала се би изключително мъжки, но загуби от бъдещия шампион Петър Йорданов от Русе. Преди това Димитров победи безапелационно Иван Насков от Първенец Пд.

Дебютантът Янислав Янев в кат. до 50кг. изтегли късата клечка и още в 1-вия кръг се падна с многократния шампион и абсолютен фаворит – Иван Атанасов от „Победа“ Бургас. Янев показа мъжество и характер, но в преклони глава пред съперника. "Моряците" бяха водени от помощник-треньора Георги Бояджиев. Андрей Светлов от другия варненски клуб Ивайло Маринов се окичи със среброто в кат. до 50кг., след като на финала загуби от титулувания бургазлия. Ден по-рано Светлов победи по точки с 3:0 гласа Макъртич Хандамян от Юнайтед Спорт. В кат. до 36кг. Страхил Христов записа победа и загуба, но не успя да намери място сред полуфиналистите. Той и Андрей Светлов бяха водени от легендата Неделчо Дичев. Иначе най-много титли в Пловдив завоюваха младите боксьори на столичния „Сторм“, които спечелиха 3 златни медала. Цели петима боксьори от отбора на ЦСКА, воден от друга варненска легенда – олимпийския шампион Даниел Петров, достигнаха до финал в своите категории, но само един от тях успя да се окичи със златото.

Сред гостите на шампионата в Пловдив бе и президента на БФ Бокс – Красимир Инински, който внимателни наблюдаваше бъдещите наследници на големите български боксьори. Трябва да се отбележи, че съдийството бе на изключително високо ниво, а за първи път от доста време насам имаше и рефер от Варна, в лицето на младия Владимир Георгиев.