Валентин Йосков с нови два гола за България

Спорт

24-10-2013, 19:51

Снимка:

Varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Младият талант блести при успеха на националния ни тим срещу сборен отбор на Вестфалия с 2:1

Нападателят на Черно море Валентин Йосков реализира нови два гола за националния отбор на България за юноши, родени 1998 година при успеха с 2:1 над тима на германската провинция Вестфалия в контрола, играна в Царско село. Младият талант на моряците игра дота силно в срещата, като бе основен "виновник" за успеха днес.

Германците откриха чрез Дарио Скудери още в десетата минута. Голмайсторът е един от петимата играчи на Борусия Дортмунд в състава. В 22-ата минута централният нападател на Черно море - Валентин Йосков, изравни резултата с мощен удар от дъгата след пас на Илиян Стефанов през центъра на отбраната. Две минути след началото на втората част, след пробив отдясно и центриране на Исмет Рамадан, топката отново попадна в Йосков, който сам срещу вратаря не сгреши и направи 2:1. Снажният нападател на "моряците" можеше да оформи хеттрика си десет минути по-късно, след като с глава засече топката след ново центриране, но тя се отби в лявата странична греда на вратата на гостите.

В 67-ата минута резервата Божидар Божилов също удари греда, като отблизо не успя да насочи кълбото в празната мрежа след пас на Георги Русев. Германците улучиха греда още в шестата минута на мача, чрез капитана на юношите на Шалке - Пантелис Сахапацидис. Втората контролна среща между двата тима е на 27 октомври от 16 часа отново на Царско село. "Трикольорите" се подготвят за Евро 2015 за юноши, на което домакин е България.