Тийнейджъри откраднаха 30 литра ракия

Крими

24-10-2013, 12:25

Снимка:

БГНЕС / АРХИВ

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Строителни материали, инструменти и мобифони привличат вниманието на крадците тези дни

Вчера в полицията в Бяла  51-годишен мъж се е оплакал, че някой е откраднал 30 литра ракия от къщата му в  с. Горица. Липсвали също и медни съдове. След специализираната полицейска операция са установени извършителите – три непълнолетни момчета от Бяла, криминално проявени за кражби. Ракията и съдовете са открити, за момента не са върнати на горичанина, а са приложени към образуваната преписка. 

Във вторник пък в близкото село Близнаци са изчезнали 10 торби цимент, 25 водоустойчиви платна, кофражен шперплат, греди и ребра. Крадецът - криминално проявеният М.М. на 30 г. от същото село, своевременно е бил заловен, а материалите - върнати обратно на строителния обект, съобщиха от варненската полиция.

Два откраднати мобифона са се върнали при собствениците си вчера. Единият е бил забравен в класната стая в едно варненско училище. След намесата на полицаите от 4-то РУП-Варна той е открит в една ученичка. По случая е образувана преписка.

Другият телефон е преджобен в магазин за хранителни стоки на ул. "Доспат". Крадецът е В.М. на 46 години от Варна, живущ в с. Каменар, осъждан за обсебване, кражба и отнемане на МПС. Материалите са приложени към заведеното досъдебно производтсво.