С колело до "Ветеран", за да изчистим плажа

Туризъм

23-10-2013, 09:02

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

27 октомври: Ако нямате велосипед, но желаете да се включите в почистването, можете да го направите и като част от пешеходната група

В традиционната доброволческа акция за почистване на плаж "Ветеран" на 27 октомври (неделя) се включва малки и големи. Поводът е Международния ден на Черно море, който се отбелязва на 31 октомври.

Акцията се организира от различни неправителствени организации, които ще осигурят ръкавици, чували и извозване на събраните отпадъци, както и храна за включилите се доброволци. Както и в предходните години, велоклуб "Устрем" подкрепя инициативата и ще организира велопоход до плаж "Ветеран" с цел включване в акцията за почистването му.

Ако нямате велосипед, но желаете да се включите в почистването, можете да го направите и като част от пешеходната група, съобщават организаторите. Всички желаещи могат да се включат в инициативата на туристическо дружество "Родни балкани" по почистване на плажа, като тръгването с тях е в 10 часа от последната спирка на кв. "Галата".

Велопоходът пък ще бъде финалното събитие проект на "Устрем" - "Вода за живот". Проектът е свързан с проучване, картиране, маркиране на чешмите в северната част на Варна и изследване на тяхната годност за ежедневни питейни нужди. По време на похода ще можете да научите за работата ни и резултатите, които получихме. Също така, като част от проекта, ще осигурим храна и напитки за доброволците, включили се в тази благородна инициатива, допълват организаторите.

Велопоходът тръгва от Катедралата, а часът на срещата е 9:00.