Район "Одесос" отбелязва официалния си празник за втори път

Варна Лайф

22-10-2013, 14:16

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Гост на концерта ще бъде кметът на Дордрехт, Холандия - Арно Брок

Район „Одесос” отбелязва утре с много прояви за втори път своя официален празник. 23 октомври беше определен за ден на района с решение на Общинския съвет през 2012-а. Това е датата, на която през 1878 г. морската столица се е сдобила с кмет и с гражданска администрация, чиято основна задача е била да се даде възможност на населението да урежда своите обществени и частни дела при тържеството на новите християнски принципи на управление.

Празничният ден ще бъде и Ден на отворените врати в администрацията. В сградата на администрацията на ул. „Ст. Караджа” 30, в зала  213, ще можете да разгледате и благотворителната изложба на картини, организирана съвместно със сдружение „Дедал”. Район „Одесос” издаде книжка с имената и кратки бележки за много видни варненци, родени или свързали живота си с града и района, която също можете да намерите там.

Още в програмата:

10:00 ч

Детски празник
сцена „Раковина” (при лошо време - зала „Европа” на ФК)

17:00 ч

пред Фестивалния комплекс
Концерт на представителен духов оркестър на ВМС

17:30 ч

Концерт „Талантите нямат възраст2” 
зала 1 на ФК
с участието на възпитаници на Национално училище по изкуствата”Добри Христов”, Общински детски комплекс, Варненска вокална формация „Одесос”, Клуб по танци “Стар Денс” и други. 
Вход свободен