НЕК си назначи плейбойка на 3 бона заплата

Парите

22-10-2013, 10:12

Снимка:

сп. Плейбой

Автор:

в. Стандарт

Всичко от Автора

Елена Бончева работи отскоро като технически сътрудник в централното управление на Националната електрическа компания

Скандал заради плейбойка с тлъста заплата гръмна в НЕК. Новоназначената красавица, която се подписвала под заплата от 3000 лева във фалиращата държавна компания, се снимала за множество еротични мъжки списания. Снимките й разпространи в своя Фейсбук нейна колега.

"Шок и ужас или тотално падение?", пита Елена Миланова в нета, която твърди, че работи в компанията от 15 г. "От 2-3 седмици на етажа, на който работя, се разхожда нова колежка. Момичето е на около 24-25 години и наистина е много красиво", обяснява Елена. След като разпитала колегите си, тя разбрала, че младата красавица се казва Елена Бончева.

Кратко проучване в Google показало, че новата колежка се е изявявала и като еротичен модел. Бончева била назначена преди 2-3 седмици като технически сътрудник (секретарка) в управление "Обществени поръчки". "Толкова е млада, но пробивна и по-компетентна от мен", размишлява Миланова.

"Очевидно новите ръководители на НЕК или техните шефове са решили да презаредят "системата", като пуснат малко "високо напрежение" в родната енергетика. И как не - в едно списание новата ми "колежка" заявила, че всичко в нея е напълно естествено и че имала пиърсинг на най-интимното възможно място и това я възбуждало. О, Боже!", допълва още възмутената служителка. Приятелите на Миланова обаче приемат новината с чувство за хумор. "Ако не друго, за разлика от парламента, едва ли в НЕК отсъстват от работа", пише Борислав Иванов. "Как да се сърдиш на умна жена, че се възползва от слабостите на мъжете?", пита реторично и Мая Живкова. Не липсват и закачливите коментари. "Освен обществени поръчки, лични изпълнява ли?", пита потребител с името Попай Моряка, като допълва: "Доста енергия има в нея, нищо чудно, че е в НЕК".

НЕК: Не получава толкова пари

"Да, имаме назначен такъв човек на работа в НЕК". Това заявиха от пресцентъра на компанията след проверка в отдел "Личен състав". Елена Бончева работи отскоро като технически сътрудник в централното управление. Ръководството най-вероятно все още не е запознато със случая, още по-малко да е взело някакво решение по него, коментираха още от НЕК. Категорично обаче не са верни коментарите за заплатата на Елена Бончева, тъй като в компанията такива възнаграждения няма, казаха още от НЕК.

Елена: Всичко по мен е естествено

24-годишната Елена Бончева е родена в Нови пазар и е израснала в Бургас. Като малка живяла в родния си град. По-късно отива в Шумен, където учи. А след това се премества трайно в София.

Дебютът й е на страниците на Playboy - с фотосесия, заснета от Васил Къркеланов в билярд клуб. Провокативните й снимки излизат в броя от април 2006-а година. Тя не е на корицата, но е "момиче на броя". Фотосите й са публикувани на няколко страници. Появили се по-късно в интернет, те предизвикват фурор в сайта "Номер 69". В краткото описание, които дава за себе си, Елена твърди: "Всичко по мен е естествено". По снимките има над 100 коментара, като потребителите основно спорят красива ли е Елена, всичко по нея естествено ли е, или "има подобрения".

През 2008 г. Бончева се появява и в списание FHM, където отново има две страници със снимки.

Преди да постъпи на работа в НЕК, блондинката е била ангажирана от модни агенции, участвала е в ревюта. В интернет обаче трудно може да се открие информация за образованието й, както и за квалификациите, с които е спечелила поста си в НЕК. Нейни колеги от компанията коментират, че в отдел "Личен състав" на НЕК има "оскъдна информация за автобиографията й, както и за предишните й длъжности".

Била е момиче на броя

Мартин Захариев, бивш издател на "Плейбой" и депутат от "Коалиция за България"

От вас научавам името на момичето. Определено фотосесията в "Плейбой" е правена след мен. Аз приключих сделката в началото на 2006 година, а доколкото разбирам снимките са от април 2006-та. Не познавам Елена Бончева лично, не съм я срещал. По архивите виждам, че е била момиче на броя. В същото издание на корицата е Жасмина от "Сделка или не". Не бих могъл да коментирам професионалните й качества на настоящото й работно място. Но не съм съгласен, че само заради еротична фотосесия отпреди 6-7 години може да се съди за това.