НС с извънредно заседание

Животът

22-10-2013, 09:04

Снимка:

БГНЕС

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Провеждат и парламентарен контрол

Народните представители ще работят извънредно днес от 10.00 до 17.00 часа. Заседанието се наложи, поради няколко провалени заседания, заради липсва на кворум в пленарна зала. Програмата на заседанието предвижда гласуване на първо четене на промени в Закона за местните данъци и такси.

Депутатите ще обсъдят още: първо чете не законопроект за изменение и допълнение на Закона за данъците върху доходите на физическите лица; първо гласуване на законопроект за изменение и допълнение на Закона за корпоративното подоходно облагане; първо гласуване на законопроект за допълнение на Закона за счетоводството; първо гласуване на законопроекти за изменение и допълнение на Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. Като пета точка в програмата е проекторешението, предложено от „Атака" за налагане на мораториум върху придобиването на право на собственост върху земя на територията на Република България от страна на чужденци и чуждестранни юридически лица до 1 януари 2020 г.

Ще се проведе и парламентарен контрол, в който ще участват 10 министри от кабинета: Цветлин Йовчев, Таня Андреева, Анелия Клисарова, Петър Стоянович, Мариана Георгиева, Петър Чобанов, Ангел Найденов, Хасан Адемов, Иван Данов и Димитър Греков./News.bg/