Литекс разпитват за 22-годишен страж на Спартак

Ще доиграя сезона, а после ще видим, каза Николай Банков

Вратарят на Спартак 1918 Николай Банков е категоричен, че ще доиграе сезона, въпреки проблемите при "соколите". Както вече писахме, днес в 16 ч. на футболистите ще решат, кои от тях искат да играят до края на сезона, и кои ще разтрогнат договорите си със Спартак по вина на клуба, заради несиплатени заплати.

"Аз не съм от Варна, но пътувам всеки ден за тренировки от Добрич. Останаха три мача и мисля да ги изиграя, а след това ще си търся нов отбор. Явно е, че в Спартак има проблеми от към финансиране, но аз съм професионалист и не мога да спра да тренирам. Важно за мен е да играя, за да не губя форма", каза пред Varnautre.bg Банков.

Въпреки че "соколите" не водят нормален тренировъчен процес, младият страж на Спартак тренира всеки ден под ръководството на треньора на вратарите Христо Николов - Бучи.

Разбра се още, че в мача от турнира за купата с Литекс, който се игра във Варна, хора от щаба на ловчанлии са разпитвали за вратаря на Спартак. Информацията бе потвърдена пред нашата медия и от наставника на Спартак Георги Иванов-Геша. Добрите намеси по време на срещата в Ловеч, както и в реванша във Варна, не са останали незабелязани от щаба на елитния тим, които са се интересували от 22-годишния вратар.

Банков изнесе много силни мачове през този сезон, като се забелязва израстване от предишния му престой в Спартак през сезон 2007/2009 г. След като напуска варненския тим, стражът преминава в миньор Перник за два сезона, където има изиграни над 20 мача.