Варненски защитници на животните излизат на протест

Мисия Варна

20-10-2013, 10:58

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Мирно шествие "За животните с любов"

Демонстрацията, организирана чрез Фейсбук започва в 14 часа

Протест в защита на животните организират днес във Варна фондация "Анимал хоуп", съвместно с местната структура на Асоциацията за защита правата на животните. Демонстрацията, организирана чрез Фейсбук започва в 14 часа. Протестиращите ще извървят разстоянието от входа на Морската до Пантеона като протест срещу глобите, налагани на хора, които хранят уличните животни във Варна. Малко над 250 души са посочили, че ше присъстват. Участие в мирното шествие са потвърдили малко над 250 човека.

"Да покажем, че няма да търпим повече издевателства над животните и хората, които се грижат за тях! Нека докато чакаме окончателното решение на Административен съд, да апелираме за справедливост и за адекватно отношение към проблема от страна на общини и държава, за справедливост и адекватни наказания за престъпленията спрямо животни!", призовават организациите. Те сравняват общинския приют за улични кучета в Каменар с концлагер и настояват за „стабилна политика, свързана с кастрации и контрол над домашните животни“.

Организаторите са обявили конкурс и за най-оригинален и зрелищен плакат, а наградата разбира се е храна за бездомните животни.

Протестът - фоторепортаж »