Пребиха съдия на волейболен мач във Варна

Международният рефер Илиян Георгиев яде пердах по време на срещата между Черно море и Виктория Волей

Сезонът във Висшата лига на България започна със скандал! Съдията на мача между Черно море БАСК и Виктория Волей (Пловдив) Илиян Георгиев бе пребит в двубоя, който бе изтеглен за днес.

Мачът бе спечелен от Виктория с 3:2 (21:25, 25:20, 25:16, 18:25, 18:16), като драмата настъпва при последната точка, която идва заради червен картон за треньора на домакините Юли Тупанков, научи BGvolleyball.com.

Причината съдията да прибегне до този ход е забавяне на играта с неправилна смяна. Варненци обаче веднага наобикалят Георгиев да му искат обяснение. Страничните съдийки се опитват да защитят съдията, но не са успели да спрат играч на Черно море, който го халосва със силен удар с лакът в главата.

Треньорът на варненци Юли Тупанков изрази огромното си съжаление за случилото се, като чрез BGvolleyball.com пожела да се извини на всички фенове и варненската публика.

„Двубоят бе преместен в последния момент, защото стана дублиране с баскетбола, чиято програма е била готова един месец преди това. Затова ни се наложи ние да търпим промени в календара. Стана обаче страхотен и оспорван мач. И в двата отбора играха млади момчета, които показаха голямо желание за победа и самият двубой беше много красив. За Варна това трябваше да е като празник, защото от една година не е имало мачове на мъжки отбор. За съжаление накрая стана друго.

Тук е мястото да се извиня на всички присъствали, на варненската публика и феновете на волейбола за тази неприятна ситуация. За съжаление за малко не успях да се намеся и да не се стига до това. Отчитам, че грешката е моя. Защото ситуацията стана, когато ни бе отсъден картон за умишлено забавяне на играта при неправилна смяна. Това донесе последната точка за Виктория Волей. Публиката избухна, родители се развикаха. Аз тръгнах в тази посока, за да се опитам да успокоя хората. В това време мой играч е реагирал неадекватно в яда си, като е ударил съдията Илиян Георгиев…

Отново искам да поднеса извиненията си. Тази ситуация можеше да бъде предотвратена.. Не само от мен, но и от съдиите, които първо разрешиха смяната, после отсъдиха, че е неправилна и отсъдиха картон. Не защитавам никой, най-малко моят играч, който е реагирал, но това са фактите. Изразявам огромното си съжаление, че мача приключи по този недостоен начин.“