В манастир край Варна гонят демони с екзорсизъм (ВИДЕО)

Животът

16-10-2013, 14:57

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Екзорсизмът не е прерогатив само на Римокатолическата църква, защото злите духове нямат националност, казва отец Стоян

За прогонването на демони и бесове от хората разказа свещеноикономът, който е и изпълняващ длъжността игумен на манастира "Св.Св. Константин и Елена" край Варна отец Стоян Махлелиев.

"Разтревожен съм от факта, че съвременното общество силно подценява влиянието на демонските сили над човеците. Всеобщото мнение за това паранормално явление е, че дяволът не съществува и за него се говори като за легенда или някакъв мит. Това обаче не е така. Смятам, че бесовските сили имат огромно влияние над ръководители, общественици и обикновени хора, особено в последните години. Безспорен факт е, че сме свидетели на всеобщо духовно падение на нацията ни. В Светата Библия са посочени много случаи на дяволско влияние", разказва отец Стоян.

В потвърждение на думите си той описва случаи в манастира на изгонване на зли сили от хора."Екзорсизмът не е прерогатив само на Римокатолическата църква, защото злите духове нямат националност", казва отец Стоян.

Той съобщава за два случая в Православния манастир "Св.Св. Константин и Елена" край Варна. Освен тях, има и много други, като в крайна сметка всички бесновати си отиват излекувани най-вече от чудотворната вода, която извира в олтара на храма – под Светия Престол (най-святото място в обителта)", разказва още игуменът на манастира. 

Клипове на екзорсизъм отец Стоян е публикувал в сайта Смисълът на живота. "Реших да популяризирам тези случаи, защото запознавайки се с тях, в храма дойдоха още много обладани човеци, търсещи изцеление. Смятам, че мой дълг е хората да се запознаят с проблема превантивно и при нужда да се обръщат към Православен свещеник, защото най-голямата сила на дявола е да внушава на човечеството, че той не съществува. Полезно ще бъде за вярващите да получат повече информация и ето защо обществото следва да бъде информирано", завършва отец Стоян.