Варна си връща славата пред полските туристи

Туризъм

15-10-2013, 15:30

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Над 200 000 полски туристи са посетили България през тази година

Община Варна ще се представи като туристическа дестинация на специализираното изложение в полския град Познан, което ще се проведе в края на седмицата – от 17 до 19 октомври. По време на туристическата борса морската столица ще разполага със собствен щанд, на който ще се предлагат рекламни материали и презентации на полски език.

Целта е да се рекламира Варна на полския пазар, където в последните години се наблюдава засилен интерес към нашата страна. 

Над 200 000 полски туристи са посетили България през тази година, а броят им е нараснал с 6 % в сравнение с миналата, каза неотдавна посланикът на Полша у нас Н. Пр. Лешек Хенсел. Според него морската столица е позната и предпочитана от поляците. "Община Варна ще е много по-активна по време на туристическите изложения в Полша с оглед по-доброто представяне на дестинацията и възстановяването на традиционно добрия интерес", каза преди време кметът Иван Портних. 

От началото на годината досега морската столица се е представила на 14 международни туристически борси в чужбина и на четири – в нашата страна. През миналата седмица Варна имаше собствен щанд на изложението "Планините на България – гостоприемство в четири сезона", което се проведе в Пампорово по повод 80-годишнината на курорта. Там представителите на Варна участваха в дискусии по проблемите на туристическото законодателство и в информационни срещи за проекти, подкрепящи развитието на туризма.