Стартира държавното по футзал

Спорт

10-10-2013, 16:11

Снимка:

Varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Стана ясен форматът на тазгодишното издание в този атрактивен спорт

В събота започва градското първенство по футзал във Варна, което е част от държавния шампионат в този вид спорт. В него ще участват 7 тима от морската столица. това са - Бултрас, Черно море Мания, МАГ, Гранд Про, Феникси Спартак и МФК Тича. Първенецът на морската столица Черно море Мания ще се изправи срещу Бултрас в първа среща за сезон 2013/14 г., която ще се играе в зала Владислав от 11 ч. Шампионът на България Гранд Про ще срещне МАГ от 12,15 ч. МФК Тича пък играе с Феникси от 13,30 ч.. Отборът на Спартак почива. 

Освен във Варна регионални първенства ще има и в Габрово, Бургас, Русе, Пловдив, като до седмица ще стане ясно дали в Стара Загора ще има първенство.

По регламент първите два тима от шампионатите във Варна и София ще се класират директно за държавното, като третите ще играят с първенците от останалите градски шампионата. Най-добрите 4 тима от тях ще се класират за държавното. Осемте отбора ще бъдат разделени в две групи. Едната ще се играе във Варна, другата в София. В следващата фаза се класират четири тима, които ще играят на кръст до две победи от три мача. Финалът пък ще се играе на неутрален терен.

Програмата за първи кръг във Варна:
12.10 (Събота)
11 ч. Бултрас - Черно море Мания
12,15 ч. МАГ - Гранд Про
13,30 ч. Феникси - МФК Тича

 Спартак - почива