Варна дочака парите за линеен ускорител

Мисия Варна

04-10-2013, 15:57

Снимка:

Монитор.бг

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Купуват линеен ускорител за онкоболницата

Купуват линейния ускорител с икономии

Медицинската апаратура ще бъде монтирана в специално изградения за нея бункер в двора на ДКЦ 4 във Варна

Община Варна ще получи 2,6 милиона лева по оперативна програма "Регионално развитие". Сумата е безвъзмездна финансова помощ, която ще бъде отпусната по проекта "Модернизиране на отделението по лъчелечение на Специализираната болница за активно лечение на онкологични заболявания "Д-р Марко Марков". С парите ще бъде купен линеен ускорител за онкоболницата, обяви днес кметът на Варна Иван Портних.

В писмо от Министерството на регионалното развитие се казва, че общата стойност на одобрените допустими разходи по проекта е 3,9 милиона лева. 67% от тях ще бъдат осигурени по оперативната програма "Регионално развитие", а останалите 1,3 милиона лева ще даде община Варна като собствен принос по проекта.

Медицинската апаратура ще бъде монтирана в специално изградения за нея бункер в двора на ДКЦ 4 във Варна. Предстои община Варна да подпише договора за предоставената й безвъзмездна финансова помощ и да започне работа по обявяването на обществена поръчка за доставчик на линейния ускорител.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен