За половин век 10 000 се дипломирали в Колежа по туризъм

Туризъм

04-10-2013, 15:35

Снимка:

© Община Варна

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Учебното заведение получи почетен плакет за 50-годишния си юбилей

Почетен плакет връчи кметът на община Варна Иван Портних на доц. Стоян Маринов, директор на Колежа по туризъм, по повод 50-годишнината на учебното заведение. Тържествената церемония се проведе в аулата на Икономическия университет в морската столица.

50-години Колежът по туризъм създава едни от най-добре подготвените кадри, които се реализират успешно както у нас, така и в чужбина. Много от тях продължават своето образование и в Икономическия университет във Варна, затова градът с основание е считан за притегателен център за млади хора, решили да се посветят на работа в туристическия бранш. Община Варна вече има специално отношение към него - създадохме ресорна дирекция, възродихме работата на обществения съвет по туризъм, който има задачата да бъде медиатор между администрацията, браншовите структури, бизнеса, учебните заведения. Вярвам, че заедно ще успеем да развием потенциала на Варна като атрактивна туристическа дестинация“, каза Иван Портних.

Приветствие към студентите, преподавателите и гостите отправи и доц. Стоян Маринов, който подчерта, че реализацията на възпитаниците на учебното заведение на пазара на труда е почти 100% . Той допълни, че кадрите на колежа са много търсени в Турция, Гърция и Испания.
Варненският колеж по туризъм е първото от този род учебни заведения в България. От 1963 г. досега в него са се дипломирали над 10 000 души.