9 години затвор за изнасилвач

Крими

02-10-2013, 16:44

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Анастас отвел жертвата си в гората край с.Кичево и продължил няколко дни издевателствата над нея

9 години затвор при първоначален строг режим е най-тежкото от серията наказания, които Варненският окръжен съд наложи на Анастас Тонев от с. Кичево за отвличането, блудството и изнасилването на 2 жени, едната от които непълнолетна. Първата съдебна инстанция призна вината на 40 годишния подсъдим за серия от 7 престъпни деяния - отвличане, блудство, изнасилване, за незаконно притежание на газов пистолет и за грабеж.  Деянията са извършени на територията на две области - Търговище и Варна през миналата година. За всяко едно от престъпленията Тонев получи различно по размер наказание, а съдът му присъди да изтърпи най-тежкото от тях - 9 години затвор за отвличането на 16-годишното момиче от с. Камбурово, обл.Търговище. 
Социалната мрежа "Фейсбук" запознала момичето с Анастас през 2011 година. Епистоларната връзка прераснала в нещо повече, след като двамата се срещнали във Варна. Момичето, което в този момент било под грижите на баба си се преместило да живее при Анастас в с .Кичево, но тъй като била непълнолетна се криела от родителите и от полицията, която започнала да я издирва. Близо 9 месеца по-късно органите на реда я открили в с. Орешак, където девойката гостувала. Предали я отново на грижите на възрастните й роднини в с. Царевци. Социалната мрежа продължила да бъде връзка между двамата, но отношенията им се влошили, след като момичето разбрало, че Анастас е направил видео на интимните им срещи. Подсъдимият разбрал, че девойката вече не желая да поддържа контакти с него и започнал да я заплашва с публикуване на интимния клип в интернет. Продължил със SMS закани за издевателства над нея и за живота на близките й. 
На 29 април миналата година против волята на момичето Анастас я отвлякъл и я отвел в дома си край Варна. Именно там започнал издевателствата над нея - насилие под дулото на пистолет, нечовешки блудства, бой, заплахи. Анастас отвел жертвата си в гората край с. Кичево и продължил няколко дни издевателствата над нея. Едва на 2 май момичето успяло да избяга от насилника си и с помощ от овчаря на селото стигнала до полицията. Знаейки, че е издирван, Анастас се укривал в гората, като нощувал в изкопана землянка край Каменар. Имал дори колело, с което се придвижвал. 
На 19 юни същата година подсъдимият нападнал втората си жертва - жена, която пътувала с мъжа си към Балчик и спряла да се облекчи в гората след с. Климентово. Заплашил жертвата с пистолет, завлякъл я към местността "Старите лозя" и отново с брутално насилие блудствал, насилвал и душил безпомощната жена. Тя разпознала издирвания мъж и направила всичко възможно, за да не го предизвика. След насилието, Тонев ограбил жената и я отвел на същото място от което я отвлякъл. Пострадалата и мъжът й подали веднага сигнал в полицията и свидетелствали за престъплението. Насилникът бил задържан от органите на реда близо месец по-късно. Както на досъдебното производство, така и в хода на следствени действия, които започнаха в края на август тази година във ВОС бяха назначени множество експертизи, които установиха по безспорен начин травматичните увреждания по двете жени и авторството на престъпленията. Подсъдимиятне призна вината си.
Днес ВОС потвърди най-тежката мярка за неотклонение спрямо Анастас, който е в ареста от юли миналата година. 3 347 лв са разноските по делото, които той ще дължи на държавата. Присъдата на ВОС подлежи на протест или жалба в 15 дневен срок пред Варненския апелативен съд.   


Снимка на Деня

Щрихи от Плевен