25 литра на кв.м се изляха през денонощието във Варна

Животът

01-10-2013, 12:33

Снимка:

© Impact Press Group / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Няма сигнали за наводнени домове и обществени сгради

25 литра са се изляли на кв.м във Варна през изминалото денонощие, сочат данни на местния филиал на Националния институт по метеорология и хидрология, съобщиха от община Варна. Въпреки периодичното почистване на канализационните шахти за дъждовни води, обилният дъжд причини наводнения в някои участъци от пътните артерии на града, уточниха от общинския пресцентър. През изминалата нощ и в ранните часове на деня наводнени се оказаха кръстовището на булевардите „Цар Освободител” и „Приморски”, бул. „Христо Смирненски” в участъка преди ул. „Карамфил” и в ниската част след Военноморската болница, ул. „Тракия”, част от ул. „Шейново” и по магистралата за курорта „Златни пясъци” в района на ресторант „Камелия”.

Четири екипа на фирмата „Никман – канал сервиз”, с която община Варна има сключен договор, са започнали работа по отводняването от 6.30 часа сутринта. До 8.30 беше възстановена нормалната проходимост по бул. „Приморски” и ул. „Христо Смирненски”. След това дежурните екипи продължиха работа по наводнените участъци на бул. „Левски”, локалното платно на бул. „Владислав Варненчик”, кръговото кръстовище пред сградата на БМФ и други. Дейността им продължава и в момента в два от варненските подлези – до Икономическия университет и до спирка „Почивка”. Положените усилия гарантират бързото нормализиране на обстановката в града.

През нощта и в ранната утрин екипи на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението” са премахнали три паднали дървета на улиците „Генерал Паренсов”, „Никола Кънев” и „Иван Драсов”. Озеленителните фирми, които имат договори с общината, извозват лисната  маса.

До този момент няма подадени сигнали за наводнени частни домове и обществени сгради. Очаква се валежите да продължат до края на деня. Прогнозите са тогава да стихне и вятърът.