Депутати от ГЕРБ: Правителството спъва важни проекти за бъдещето на Варна

Мисия Варна

29-09-2013, 16:00

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Бавят проектите за "Хемус" и за интегрирания градски транспорт

Правителството се опитва да спъва важни проекти за бъдещето на Варненския регион. Такава позиция изразиха варненските депутати от ГЕРБ – Емил Радев, Николай Апостолов, Павел Христов, Красимира Анастасова и Нели Петрова, които днес дадоха пресконференция в морския град. Като пример беше посочен проекта за автомагистрала "Хемус". Народните представители възнамеряват да отправят питане в пленарна зала и по друг транспортен проект, ако не бъде подписан през следващата седмица. Става въпрос за проекта за интегриран градски транспорт за около 100 мнл. лв. 
 
Според варненските депутати този парламент е неработещ, а в най-скоро време трябва да се проведат предсрочни избори. Емил Радев допълни, че новия изборен кодекс може да се разгледа за 3 седмици, а веднага след и да се насрочат изборите. Според него по-разумно и икономично би било провеждането на избори  две в едно, заедно с тези за Европарламент. 
Варненските депутати поискаха и оставката на председателя на Народното събрание Михаил Миков. Като причина те посочиха откриването на заседанието на парламент на 26 септември без необходимия кворум.